15 juni 2017
19:00

BK Walldia

Referat: Ysby BK - BK Walldia

Jag har satt som mål att inom 48 timmar efter match skriva någon form av referat om de matcher jag varit med på. Efter den senaste matchen mot Ysby har det suttit långt inne ska jag säga, siffrorna talar för sig själv. Det speglar matchen helt och hållet efter en katastrofal Walldiainsats, i alla fall defensivt.
Det blir ett referat i punktform:

Walldias trupp: Jonte, Rinor, Oliver, Kenan, Martin, Besim, Nderim, Arlind, Gentrit, Manfred, Miri, Atef, Lutfi, Adnan och Leo.

• När jag lämnar in laguppställningen till domaren för dagen Yll Ramadani får jag se att Kalle Karlsson i Ysby var struken – gött tänkte jag, då blir det inte så mycket djupledslöpningar tänkte jag. Shit vad jag bedrog mig.

• Walldia hade ganska gott självförtroende efter de senaste matcherna och hade nog tänkt ge YBK en match. Vi har ju mött YBK i våras vid 2 tillfällen och piskade dem rejält i en av matcherna, den andra slutade oavgjort. Vi hade för dagen ett bra lag (på papperet).

• Lie varningsklockor på uppvärmningen dock när jag ser hemmalaget på skottövningarna dra dit några riktiga kanonskott bakom hemmakeepern Ljungberg. Bara flax tänkte jag.

• Ysby har vunnit de tre senaste matcherna och har 9 poäng mer än oss.

• Matchen igång, frapperande vad Pålle ser rörlig ut.

• En vansinnespassning av Walldiaförsvaret rakt in i plan mitt i gapet på Otto som enkelt dundrar in 1-0 i krysset.

• Vi känner till Ottos styrka- löper till vänster viker in och drar till med höger –precis så såg det ut.

• 4 minuter senare - Otto har än en gång blivit framspelad till vänster när han hittar partnern Pålle centralt som drar dit 2-0. Duon ”OttoPålle” var född.

• Ysbys offensiv lugnar sig lite grann. BKW sticker upp. Manne är nära på en framspelning men skjuter utanför.

• YBK forecheckar hårt och sätter Walldiaspelarna under press hela tiden.

• Vid en sådan situation tappar Walldia boll på mitten och hänger inte med defensivt, Pålle rullar in 3-0.

• Fan - det har bara gått lite mer än halva halvleken , vi ligger redan under med 3-0.

• ”OttoPålle verkar vara i form” är som det visar sig dagens understatement.

• Äntligen vinner Walldia en närkamp på mittplan, Nderim fram till Walldias skyttekung Miri som rullar in reduceringen 3-1.

• ”Tro inte att ni är med i matchen Walldia” tycks Otto tänka när han med 5 minuter kvar av halvleken har lekstuga på vänsterkanten innan 4-1 ligger i nät bakom Jonte.

• Nu kokar det över för en övertänd lagkapten i BKW när en fasthållning i Walldiaförsvaret omvandlas till straff. 5-1 på straffen och Otto verkar mer förvånad än glad.

• En man mindre och en dryg halvlek kvar – det minsta Walldia behövde i det läget.

• 4 minuter kvar av halvleken – en evighet i den här matchen. Miri lobbar in 5-2 och Pålle gör 6-2 på inspel från vänster innan domherren tutar för pausvila.

• Snacket under pausvilan i omklädningsrummet var inget för barnöron ska jag säga.

• Manne var satt ur spel efter att ha slagit sin ”dåliga” axel ur led strax innan pausvilan.

• Många andra hade ont eller var näst intill handlingsförlamade såg det ut som.

• Andra halvlek blir ett skräckscenario, det värsta jag upplevt sen jag som pojklagspelare var med och förlorade mot LFK med 21-0 back in The old days.

• YBK repeterade säkert på segersången redan under pausvilan.

• Otto har show och gör 3 mål på en kvart i andra halvlek och tillsammans med Oscar Färes mål är nu ställningen 10-2. Otto ser ut att ha slut i registret över målgester hoppar mest ser det ut som.

• Hoppar gör inte Jonte i Walldiakassen, som snarare börjar få ont ryggen efter allt böjande när kassen ska vittjas.

• Även 11-2 rullar in genom Lucas Alsbjär. Walldias försvarsspel finns bara på pappereret. Knappt där heller.

• Avbytarbänken är i princip tom i Walldiabåset, bara jag kvar. Några kom inte ut till andra halvlek p.g.a av skavanker andra lägger ner!!

• Själv funderar jag på att smyga därifrån.

• Ysby stora hejarklack har julafton och driver på hemmahjältarna.

• Sista 20 minuterna är sega, har nog aldrig längtat efter en slutsignal som då.

• Nderim reducerar på ett långskott som seglar över en långt ute stående Ljungberg, 11-3.

• Nu jävlar – vi har ju i alla fall gjort 3 mål.

• Adnan Ramadani - nykomlingen i Walldia har ett par hyfsade chanser men tji utdelning.

• Pålle och Emil Olsen avslutar slakten med varsitt mål.

• Plågan är över.

• Mörka tankar råder i Walldias omklädningsrum.

• Gipsade YBK tränare Karlsson tröstar när han tackar för matchen, just då hjälper ingen tröst i världen.

• 13-3 talar ett tydligt språk, Walldia var inte med i matchen –punkt.

Sammanfattning:

Det är div 7 – inte Paris (får nog köpa hans bok). Det går över, kommer fler matcher om vi nu får ihop lag till nästa match.
Spelarkritik hoppar vi över, låt oss säga att de flesta kom fel in i matchen så ligger vi nära sanningen. Men det var imponerande faktiskt att se Ysby. I ”OttoPålle” har man ett vasst offensivt vapen. Upptill duon finns flera andra starka spelare som gör att inget av topplagen går säkra för YSBY BK under hösten.